lauantai 11. heinäkuuta 2015

Vilillä on ongelma

Ja oikeastaan Pinkylläkin. Kärpäset. Se on tällä hetkellä pienin pulma. Vilillä on jalassa ongelma, joka on tosin todettu lihasjäykkyydeksi. (Johtuu alku- ja loppuverkan puuttumisesta) Kävin tänään sillä hyppäämässä pariin kertaan ristikon, ja poni tuntui vähän haluttomalta, joten päätin mennä sen kanssa puolipitkälle, rentouttavalle kävelylle. Muutamaan kertaan poni suostui ravaamaan ja laukkaamaan, mutta kuitenkin vain pienissä pätkissä. Toivon että se auttaa, jottei poniparan jalat jää jäykiksi pitkäksikin aikaa.
                  Palataanpa alkuun, eli Vilin ja Pinkyn yhteiseen ongelmaan, kärpäsiin. Niihin onneksi on löytynyt jo helpotusta, Effolin Flyblockeria ( http://www.agrimarket.fi/Harraste_elaimet/hevoset/hoitotuotteet/effol-flyblocker-horserider-hyonteiskarkote-200-ml/ )
Pitää ihan kohtalaisen hyvin kärpäset ja muut itikat poissa poneista, mutta kuitenkin niissä aina välillä on kauheasti kärpäsiä. Vilillä on toinenkin ongelma, kutinaa hännäntyvessä ja harjassa. Siihenkin on jo olemassa ratkaisu, tervashampoo. ( http://www.agrimarket.fi/Harraste_elaimet/hevoset/hoitotuotteet/elainten-tervashampoo/ ) Toimii itseasissa aika hyvinkin, paremmin kuin Flyblocker kärpäsiin. Molemmat on muuten ostettu Agrimarketista, sen takia linkit vievät Agrin sivuille. (Ainakin niiden pitäisi) 
                      Minulla itselläni on jostain syystä väsymystä, minkä takia tästäkin postauksesta tulee aika pliisu. Juoksutin eilen Pinkyä satulan kanssa, ja siitähän se innostui. Jos vaan olisi ollut kamera mukana, saisitte nyt nähdä, millaisia pukkihyppyjä papparaunio hyppi ;D Kyllä siltäkin näyttää löytyvän vielä poweria jaloista. Hehheh.  Pihamme vierestä (tai no ei nyt ihan vierestä, mutta viereisesta metsästä) on kaadettu puuta, ja metsä näyttää nyt täysin erilaiselta. Etenkin isäni autokorjaamon varaston vierestä, sielläpäin metsä on aivan puli.  Kamalan näköistä, ainakin minun mielestäni. Tipuliini kasvaa kovaa vauhtia, ja alkaa pikkuhiljaa näyttää enemmän ja enemmän kanalta.      Puput aikovat muuttaa pois, pois eteisen kivasta viileydestä siskoni entisen huoneen  lämpöön. Tai ei siellä oikeastaan niin lämmin ole, kunhan vain vähän runoilin. Se sopisi minulle todella hyvin, koska aion muuttaa sinne vielä itsekin. Ainakin jos sieltä nyt vaan lähtisi siskoni muuttokamat vek, ja iso parisänky vaihdettaisiin minun sänkyyni. Silloin voisin tehdä videoita kanien kanssa, ja jos saisin oman tietokoneen, voisin myös olla ahkerampi blogin kirjoittaja, tämä kone kun harvoin on vapaana. Mutta eiköhän nyt ole jo aika lopettaa tämä postaus tähän, ja tehdä jotakin hyödyllistä, kuten vaikkapa löhötä. Mukavaa kesälomaa joka iikalle! 
-Emma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti